Notícies

Primera reunió de la FAC amb el Conseller Ordeig

Representants de la FAC vam mantenir una reunió amb el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, i la secretària d’alimentació, Rosa Cubel, el passat dimecres, 18 de setembre. Per part de la FAC hi vam prendre part el president Sr. Rafecas, el secretari Sr. Roig i la directora Sra. Toda.  El vicepresident, Sr. Lobo, va haver-se d’excusar el mateix dia. Amb nosaltres també hi va assistir  el director del CESAC, Sr. Jové. Vam presentar l’associació i vam exposar al nou conseller els principals temes que preocupen al sector avícola.

Aquesta reunió va permetre establir les bases d’un diàleg constructiu entre la FAC i el Departament d’Agricultura.  El conseller Ordeig es va mostrar receptiu a les nostres demandes i ambdues parts vam coincidir en la importància de treballar de manera conjunta per afrontar els desafiaments que es presenten davant el sector avícola i el sector agroalimentari en general, en un context cada vegada més complex.

Es va fer èmfasi en l’elevat nivell d’organització i professionalització que ha assolit el sector,  i el fort arrelament de l’activitat avícola al territori i la seva important participació en la indústria càrnia, peça principal en l’economia catalana.

Pel que fa als principals reptes, Rafecas va explicar que provenen principalment de les regulacions comunitàries, que podrien suposar una important pèrdua de potencial productiu. En aquest sentit, vam demanar al conseller Ordeig que el Departament prengui consciència de les implicacions d’algunes de les normatives que es fan des dels despatxos de les autoritats comunitàries les quals, podrien portar a un important canvi a les estructures productives. Per aquest motiu, des de la FAC es demana un suport proactiu del Departament d’Agricultura per adequar aquestes iniciatives, tant davant el Govern de l’Estat com a Brussel·les.

També vam posar de manifest la importància del suport de l’Administració per encarar altres reptes com la substitució progressiva del sistema de cria en gàbies per sistemes alternatius a les granges avícoles de posta tot assegurant la competitivitat i manteniment de la producció catalana d’ous.

Finalment, vam posar en relleu la tasca del CESAC en el manteniment i suport a la sanitat avícola tant pel que fa als programes oficials com en la prevenció de malalties i manteniment de l’alt nivell sanitari de les granges avícoles.